Olejek rycynowy - Trzy Ziarna Zobacz większe

Olejek rycynowy - Trzy Ziarna

Nowy

Olej z z nasion drzewa Ricinus communis  

Wzmacnia skórę, brwi i włosy.

     

Więcej szczegółów

8,50 zł

Więcej informacji

TRZY ZIARNA
Olej Rycynowy
Pojemność 100 ml

Olej rycynowy pozyskiwany jest z nasion drzewa Ricinus communis poprzez wytłaczanie na zimno jąder nasiennych rącznika pospolitego, następnie surowy olej poddawany jest procesowi oczyszczania poprzez wygotowanie z wodą. Olejek rycynowy to jeden z najszlachetniejszych olejków kosmetycznych. Regularne stosowanie olejku rycynowego wzmacnia skórę, brwi i włosy. Polecany głównie jako odżywka wzmacniająca może byc stosowany bezpośrednio na włosy, brwi, rzęsy. Delikatnie wygładza i zmiękcza skórę tworząc na skórze warstwę ochronną. Wzmacnia i regeneruje, wygładza zmarszczki, przywraca skórzę jędnrośc i elstyczność. Posiada zbawienne działanie na włosy, brwi, rzęsy i paznokcie. Odbudowuję strukturę włosa, zapobiega wypadaniu, rozdwajaniu oraz wysuszeniu włosów. Przywraca włosom gęstość i naturalny blask. Okłady z oleju rycynowego są najczęściej polecanym środkiem na łupież. Polecany jest do pielęgnacji każdego rodzaju skóry i włosów.

Sposób użycia:

W czystej, (lub rozcieńczonej z innym olejem) postaci do masażu, lub zamiast kremu, balsamu bezpośrednio na skórę.

Kąpiel ok. jednej łyżki stołowej do wanny wypełnionej 1/3 wody,kąpiel natłuszczająco-ochronna.

Do włosów, wcierać delikatnie olej we włosy i skórę głowy po czym zmyć delikatnym szamponem. Zapobiega wypadaniu włosów, wzmacniając ich strukturę. Doskonały w walce z łupieżem suchym. Jako dodatek w odżywkach do włosów tłustych. Idealny do pielęgnacji rzęs i brwi.

Po każdym użyciu zakręcać buteleczkę i przechowywać w chłodnym miejscu z dala od światła.

Skład:

100% olejek rycynowy

Oceny

Napisz opinię

Olejek rycynowy - Trzy Ziarna

Olejek rycynowy - Trzy Ziarna

Olej z z nasion drzewa Ricinus communis  

Wzmacnia skórę, brwi i włosy.

     

Napisz opinię

Produkty powiązane