Kosmetyczny olej z Czarnuszki - EFAS Zobacz większe

Kosmetyczny olej z Czarnuszki - EFAS

Nowy

Marokański olej z czarnuszki siewnej 

100 % naturalny kosmetyczny olej z czarnuszki tłoczony na zimno.

    

Więcej szczegółów

Więcej informacji

Bio Marocco Group
Kosmetyczny olej z czarnuszki
Pojemność 60 ml 

Marokański olej zimnotłoczony, kosmetyczny otrzymywany jest z nasion czarnuszki siewnej zawiera około 85% nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 6 i omega 9 oraz witaminy A, B1, B2, C E i PP. Najbardziej aktywnym składnikiem oleju z czarnego kminu jest tymochinon o właściwościach antyoksydacyjnych, przeciwzapalnych i przeciwreumatycznych. Przyspiesza gojenie się ran, wygładza skórę, łagodzi wszelkiego rodzaju alergie. Skóra po systematycznym stosowaniu oleju z czarnuszki odzyskuje elastyczność, następuje szybko sie regeneruje. Olejek z czarnuszki doskonale sprawdza się do pielęgnacji włsów, zapobiega wypadaniu i regeneruje końcówki włosów. Działa antybakteryjnie i zwalcza trądzik. Olej polecany jest osobom mającym egzemy, zmiany trądzikowe, opalającym się w solarium. Olej z czarnuszki można stosować samodzielnie lub dodawać kilka kropel do balsamów, kremów,maseczek i innych kosmetyków do pielęgnacji twarzy, ciała i włosów. Polecany jest do pielęgnacji każdego rodzaju skóry i włosów.

Sposób użycia:

W czystej postaci do masaż, lub zamiast kremu, balsamu bezpośrednio na skórę.

Kąpiel ok. jednej łyżki stołowej do wanny wypełnionej 1/3 wody, kąpiel na przeziębienie- dzięki zawartości tymochiniony leczy objawy przeziębienia. Dla wzmocnienia działania można dodatkowo wlać kilka kropel naturalnego olejku eukaliptusowego.

Jako baza peelingu przeciwbakteryjnego, dodatek do kremów przeznaczonych do skóry alergicznej z egzemą.

Do włosów, dodawać do odżywek przeznaczonych do zniszczonych włosów.

Po każdym użyciu zakręcać buteleczkę i przechowywać w chłodnym miejscu z dala od światła.

Skład:

Niegella Sativa Seed Oil

Oceny

Napisz opinię

Kosmetyczny olej z Czarnuszki - EFAS

Kosmetyczny olej z Czarnuszki - EFAS

Marokański olej z czarnuszki siewnej 

100 % naturalny kosmetyczny olej z czarnuszki tłoczony na zimno.

    

Napisz opinię

Produkty powiązane